Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival Treubanya de Torrefarrera clou amb èxit la seva primera edició

Durant el cap de setmana, el públic ha gaudit d’una programació coeducativa, cent per cent diversa, inclusiva, cooperativa i igualitària amb 5 espectacles de diferents disciplines artístiques

DIJOUS 03 JUNY 2021

Diumenge, 30 de maig, va tancar el 1r Festival Treubanya, el Festival Familiar d’Arts Escèniques de Torrefarrera, amb èxit de públic i amb la mirada posada ja en una segona edició. Ha comptat amb cinc espectacles de diferents disciplines artístiques com teatre, circ i màgia, a càrrec de companyies catalanes, dues d’elles lleidatanes. Ideat per al públic familiar, posant especial èmfasi en els infants de 0 a 12 anys, ha tingut en compte una acurada programació coeducativa i plural, amb espectacles que respecten valors com la perspectiva de gènere, la diversitat, la inclusió, la cooperació i la pau.

L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, ha valorat molt positivament aquesta primera edició del Treubanya, assegurant que “teníem moltes ganes de celebrar, per fi, el festival després d’haver-se de suspendre inesperadament l’any passat per la situació sanitària”. Ha afegit que “la infància i la joventut són col·lectius prioritaris per a Torrefarrera, un dels pobles amb més proporció de canalla del país. El nostre objectiu és oferir, més que mai, serveis que responguin a les seves necessitats, sobretot aquells relacionats amb la cultura, un sector que també ha patit amb força els estralls de la pandèmia”. Per això, l’alcalde assegura que la celebració del festival ha estat especialment satisfactori. A més, l’èxit d’assistència i el bon ambient respirat aquest cap de setmana indiquen que “anem pel bon camí i ja pensem en una segona edició que segur que serà millor i, si cal, ampliada”.

Latorre ha recordat, però, que el festival no té pretensions de ser el més gran ni el més car, “però sí d’agradar a la nostra gent i que ajudi a fer pensar”. Amb aquest objectiu, la regidoria d’Igualtat ha impulsat aquest esdeveniment cultural, “amb una mirada inclusiva on tothom hi té cabuda, amb una diversitat enriquidora, on la igualtat és la normalitat. Volem ser referents en diversió, valors positius i coeducatius, i aquesta primera edició demostra que ho estem aconseguint”, ha reblat l’alcalde.