Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El director general de Joventut, Toni Reig, inaugura Cal Jove de Torrefarrera, el nou espai d’oci, cultura i formació per al jovent de la localitat

En 12 anys, Torrefarrera ha triplicat la població de 12 a 30 anys. Actualment, hi ha prop de 900 persones d’aquesta franja d’edat. Una quarantena de nens i joves han participat en els tallers que s’han organitzat al llarg del matí amb motiu de la inauguració oficial del nou local

DILLUNS 02 FEBRER 2015

El passat dissabte, 31 de gener al matí, el director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, i l’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, van inaugurar Cal Jove, el nou espai d’oci, cultura i formació per al jovent de la localitat.

Prèviament, el director general de Joventut va ser rebut a l’Ajuntament de Torrefarrera per l’acalde, Jordi Latorre, el president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré, el director dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família, Josep Ma Forné; i Anna Feliu, coordinadora territorial de Joventut a Lleida, altres membres del consistori, així com les tècniques de Joventut de l’Ajuntament de Torrefarrera.

Latorre ha agraït la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família; la feina feta per les tècniques de joventut municipals i les aportacions dels empresaris del municipi. Ha destacat que a Torrefarrera hi ha prop de 900 persones entre 12 i 30 anys i, a finals del 2016, es preveu que arribin al miler. “En 12 anys s’ha triplicat la població d’aquesta franja d’edat, el nostre poble té molt futur”, ha afirmat.  En relació al nou espai Cal Jove, ha remarcat que “és fruit de l’enginy, l’esforç i la il·lusió de l’Ajuntament ja que ho hem fet realitat amb tan sols una inversió de 80.000 euros”.

Per la seva banda, Toni Reig, ha felicitat l’equip de Govern i totes aquelles persones que han fet possible Cal Jove. Reig ha destacat que “el lema de Cal Jove arribar junts és el principi, mantenir-se junts és el progrés, treballar junts és l’èxit és un bon resum de com s’ha fet realitat aquest projecte i del que representa la política municipal”.

Al llarg del matí, s’ha organitzat diferents tallers i xerrades en les què han participat una quarentena de nens i joves de Torrefarrera. En el campionat del videojoc Fifa han competit un total de 13 parelles; el curs de maquillatge ha comptat amb prop d’una desena de participants i a la xerrada del projecte FutbolNET hi han assistit una vintena de nens i nenes. Al final de la jornada, s’ha ofert un petit refrigeri a la sala social del consistori per a tots els veïns i veïnes.

Cal Jove de Torrefarrera és un nou equipament municipal destinat al jovent del poble per fomentar l’oci i la cultura en aquest segment de la població torrefarrerina. Cal recordar que l’espai s’ha habilitat al carrer Major, on hi havia l'antiga oficina de correus i una oficina bancària. Juntament amb la sala contigua d’exposicions Jaume Perelló, l’espai municipal resultant és de 200 metres quadrats. La reforma ha inclòs el condicionament general de les sales (una de polivalent, una altra amb ordinadors i una sala de reunions), banys, mobiliari, etc.

Cal Jove neix amb l’objectiu d’oferir activitats als joves com xerrades i cursos, així com esdevenir un punt de trobada i d’oci al municipi. A més, s’ha constituït un grup motor dinamitzador per a què siguin els joves els que proposin iniciatives. En funcionament des de finals d’any, durant les primeres setmanes d’activitat, Cal Jove ha acollit xerrades programades sobre recerca de feina, autoestima i regulació emocional.