Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Demà arrenca la segona edició del Torrefarrera Street Art Festival amb 13 artistes del grafit que fins al 14 de setembre plasmaran les seves obres en 1.200 m2 de paret

El certamen s’internacionalitza amb la participació de muralistes de diferents països com Argentina, Mèxic, Perú, els Estats Units o Itàlia L’artista de Torrefarrera, Cristina Dejuan, és l'artista convidada a participar en aquesta segona edició En el marc del festival, el pròxim 14 de setembre s'organitzen tallers per aprendre les tècniques del grafit adreçats a infants, joves i adults, així com un taller de personalització de gorres

DIJOUS 06 SETEMBRE 2018

Tretze artistes i col·lectius artístics de tot el món comencen demà divendres, 7 de setembre, a pintar els 1.200 m2de paret disponibles en aquesta segona edició del Torrefarrera Street Art Festival que tindrà lloc fins al 14 de setembre. Durant una setmana, el municipi s’omplirà de colors i expressions artístiques amb els objectius de millorar l’entorn urbà i fomentar la cultura.

 

El festival ha rebut un centenar de propostes artístiques del territori nacional i també a escala internacional. Per aquest motiu, els tretze artistes que demà començaran a crear les seves obres provenen de països com Argentina, Mèxic, Perú, els Estats Units o Itàlia. Però el certamen també comptarà amb una artista local, Cristina Dejuan, així com amb altres artistes de l’Estat Espanyol. Cada un d’ells oferirà una proposta original per potenciar l’art urbà com a mitjà d’integració social.

 

Els visitants del Torrefarrera Street Art Festival podran gaudir de diferents tècniques i estils. Un dels artistes pintarà una paret de 100 m2 només amb pinzell, sense utilitzar esprais, mentre que un altre oferirà una obra en 3D.

 

Els artistes o col·lectius artístics que volien participar van enviar a través de la pàgina web del certamen la seva proposta artística. Posteriorment, un jurat ha valorat totes les propostes i n'ha seleccionat 13 incidint en la qualitat artística, la viabilitat, la flexibilitat d’adaptar la proposta a les superfícies existents i la integració en l’entorn públic.

 

Relació d'artistes o col·lectius artístics que participen en el segon Torrefarrera Street Art Festival:

-              Goya Torres (Mèxic)

-              Ioke (Perú)

-              Juanjo Surace (Argentina)

-              OU (OverUnder) (Nevada, Estats Units)

-              Rame13 (Itàlia)

-              Bastian (Oviedo)

-              Rodrigo Romero (Madrid)

-              Ottstuff (Navarra)

-              Lalone (Màlaga)

-              Sergio Delicado & Juangacedos (Albacete)

-              Ángel Toren (Múrcia)

-              Asier & Müs (Donosti i Pontferrada)

-              Cristina Dejuan (Torrefarrera)

 

En el marc del Torrefarrera Street Art Festival es lliuraran tres premis:

  • Candidats seleccionats: cada artista o col·lectiu seleccionat per a la realització d’una intervenció artística, percebrà 150 euros nets en concepte d’honoraris, un cop conclosa la intervenció.
  • Premi del jurat: un jurat format per l’organització i l’Ajuntament de Torrefarrera premiarà les 2 millors obres. Aquests premis estaran dotats amb 1.000 euros el primer lloc i amb 500 euros, el segon, i es faran públics el 14 de setembre.
  • Premi del públic: es concedirà a la intervenció més valorada a través de votacions a les xarxes socials de l’esdeveniment. Aquest premi estarà dotat amb 500 euros i es fallarà una setmana després de l’esdeveniment, el dia 22 de setembre.

 

Tallers de grafit el 14 de setembre:

En el marc del festival, el pròxim divendres, 14 de setembre, s'organitzen tallers per aprendre les tècniques del grafit. Un dels tallers està adreçat a infants (d'entre 3 i 14 anys) i un altre per a joves a partir de 15 anys i adults. A més, es realitzarà un taller de personalització de gorres, per a infants a partir de 6 anys. Les places són limitades i les inscripcions es poden fer enviant un correu a joventut@torrefarrera.cat o trucant al 973 982 409.

 

Més informació del festival: http://streetartfestival.cat

En aquest enllaç us podeu descarregar el dossier amb les propostes de murals que es duran a terme i la seva ubicació:

http://streetartfestival.cat/wp-content/uploads/2018/09/TSAF_2018_LLIBRET.pdf