Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Conferència de l’economista Germà Bel a Torrefarrera sobre la situació econòmica actual i les polítiques necessàries per una recuperació sostinguda

Dins el cicle de conferències sobre educació, emprenedoria i innovació organitzat aquest 2016 per la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament

DIMARTS 24 MAIG 2016

Avui dimarts, 24 de maig a les 18.00 hores, el catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona, investigador ICREA-Acadèmia i actualment diputat en el Parlament de Catalunya, Germà Bel ha ofert a l’Ajuntament de Torrefarrera la conferència La situació econòmica actual i les polítiques necessàries per una recuperació sostinguda, dins el cicle de conferències sobre educació, emprenedoria i innovació organitzat aquest 2016 per la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.

Nascut a les Cases d’Alcanar (Terres de l’Ebre, 1963), Germà Bel és catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona i investigador ICREA-Acadèmia. Director de la Càtedra Pasqual Maragall d’Economia i Territori a la UB. Ha estat membre del Consell Assessor per la Reactivació Econòmica i el Creixement del govern de Catalunya entre 2011 i 2015, i del Consell Assessor per la Transició Nacional entre 2013 i 2015. En l’actualitat és diputat en el Parlament de Catalunya.

Tanmateix, ha estat professor a Cornell University i investigador a Harvard University. Entre maig i agost de 2009 va ser investigador a l’European University Institute (Florència). També ha estat docent a Princeton University. La seva investigació acadèmica se centra, per una part, en l’economia i la política de les infraestructures i el transport. Per altra, també investiga sobre la reforma del sector públic, especialment en matèria de privatització de l’empresa pública, regulació i competència en els mercats, i reforma dels serveis locals i de les infraestructures. Més recentment ha aprofundit en recerca sobre economia mediambiental i canvi climàtic.

La propera convidada al Cicle de conferències 2016 serà l’esportista Núria Picas, el pròxim dijous, 2 de juny a les 20.00 hores.