Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Benvingudes famílies a les portes obertes virtuals de la Llar d'Infants Municipal Ralet-Ralet

DIMARTS 04 MAIG 2021

Des de la Regidoria d'Educació i l'equip educatiu volem compartir l'oferta educativa pública en la primera infància amb les famílies amb fills/es de 4 mesos a 3 anys.

L'estat d'alarma va obligar a suspendre la jornada presencial de portes obertes, però des de la Llar us hem preparat aquest vídeo per tal que coneixeu de ben aprop el centre.

Un espai pensat perquè els infants de 0 a 3 anys creixin feliços, facin descobertes des del joc, aprenentatges vivencials i sense deixar de banda tot el que fa referència a la seguretat emocional a través de la cura i de les necessitats bàsiques que per nosaltres són primordials.

Coneix la Llar d'Infants Municipal Ralet-Ralet

LLAR-0 (Aula de 0 a 1 any) A l'aula dels nadons respectem i prioritzem les necessitats bàsiques dels infants. Pensem, construïm i cuidem al detall els espais i materials, oferint espais de joc on poden observar, manipular i estimular de forma constant els cinc sentits, a través del moviment lliure i de l'assaig error. Portem a terme propostes com jocs de falda, cançons, massatges i contes amb la finalitat de crear vincles i generar un clima de confiança, afectivitat, seguretat i autoestima.

LLAR-1 (Aules d'1-2 anys) A l'etapa d'1 a 2 anys els infants fan grans canvis a través del joc, el qual van evolucionant. Quan entren en contacte amb tot el que tenen al seu voltant adquireixen experiència i consoliden els seus aprenentatges. Per això, a la nostra escola, presentem propostes de joc sensorial, mitjançant les quals pretenem enriquir i estimular la seva exploració a través de tots els sentits. Incentivem el joc psicomotriu perquè mica en mica els infants vagin consolidant el control del propi cos i els seus moviments. Creiem en un infant capaç d'adquirir nous aprenentatges de forma autònoma. En aquest sentit, el nostre paper com a educadores consisteix en afavorir i reforçar la confiança necessària per tal que assoleixen, dia rere dia, més autonomia. Cada infant és únic, cada petit detall i cada pas que fan ens meravella, per això escoltem a través de la nostra mirada, oferint-los el nostre acompanyament, sempre de manera respectuosa.

LLAR-2 (Aules de 2-3 anys) Dins les aules de 2 a 3 anys, els hàbits i les rutines adquireixen una importància fonamental, ja que són moments d'aprenentatge que ajuden a l'infant a desenvolupar seguretat i autonomia, els ajuda a orientar-se temporalment i adquirir destreses per esdevenir, cada vegada, més conscients de les seves necessitats.

Organitzem les aules per ambients, en els quals oferim materials naturals i diversos que els permeten descobrir i desenvolupar diferents llenguatges. L'objectiu dels ambients és garantir una progressió a nivell d'escola en la consecució dels objectius i de les capacitats d'etapa per part dels infants, mitjançant diferents propostes adaptades a les necessitats de cada grup-classe.

Fomentem el desenvolupament emocional dels infants per generar un clima emocional positiu que influirà en els seu creixement. L'educació emocional ajuda a la motivació dels infants, predisposa actituds més positives i millora les seves relacions.

Més informació sobre el calendari de preinscripció i matrícula per al curs 2021-2022:

http://www.torrefarrera.cat/ca/noticies/calendari-de-preinscripcio-i-matricula-curs-2021-2022