Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avui comença el 6è Torrefarrera Street Art Festival, l’edició en què s’han rebut més propostes

Amb set artistes urbans que pintaran les obres en set murs de la localitat, amb temàtiques actuals com el respecte pels animals i la natura, la cultura popular o les emocions, entre altres L’organització destaca l’increment significatiu de propostes rebudes que han arribat al mig centenar des de diferents punts del món (Itàlia, Argentina, Xile, Espanya, Suïssa, el Marroc...)

DIJOUS 01 SETEMBRE 2022

Avui ha començat la 6a edició del Torrefarrera Street Art Festival (TSAF) que fins al 8 de setembre omplirà de color 229 metres quadrats de parets del municipi amb les obres dels 7 artistes seleccionats d’entre les prop de 50 propostes que s’han rebut enguany, una xifra rècord. Les obres han arribat d’artistes d’arreu del món (Itàlia, Argentina, Xile, diferents punts d’Espanya, Suïssa, el Marroc...) i l’organització en destaca la qualitat artística. Per primer cop, a més, aquesta edició compta amb majoria de dones, situació que no és habitual en aquests certàmens, on predominen les obres signades pels homes.


Per oferir una experiència completa als visitants que s'acostin al TSAF, enguany s'ha editat un mapa amb tres rutes per contemplar els murals de totes les edicions tot passejant per Torrefarrera i Malpartit. Aquestes rutes es poden veure en un panell informatiu situat als porxos de l'Ajuntament, en un desplegable amb informació d'interès del municipi i també es poden descarregar a la pàgina web https://torrefarrerastreetartfestival.cat/rutesturistiques/.


A més, per apropar l'art del grafit a tots els públics, el pròxim 7 de setembre de 18 a 20 h tindrà lloc un taller al pàrquing de les piscines.


Relació d’artistes seleccionats:
• Aral (Les Cases d'Alcanar, Tarragona)
• B:K (La Seu d'Urgell, Lleida)
• Marina Vallo (Sant Celoni, Barcelona)
• Pango i CO (Arbeca, Lleida)
• Thomàs (Barcelona)
• Alisa Host (Suïssa)
• Alessiainart (Xile)

Les obres escollides per l’organització responen a temàtiques actuals com el respecte pels animals i la natura, la cultura popular o les emocions, entre altres. El TSAF és un certamen internacional, de temàtica lliure, que en les seves edicions anteriors ha comptat amb muralistes d’art urbà nacionals i internacionals. Quan finalitzi aquesta edició, s’hauran pintat 53 murals a concurs en prop de 4.900 metres quadrats de parets del municipi.


L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre recorda que “aquest festival va començar com una iniciativa que volia embellir el poble i experimentar, a través d’una disciplina que aleshores començava a tenir certa popularitat a Catalunya, l’art al carrer”.


Com en edicions anteriors, l’objectiu és dinamitzar i regenerar els espais del municipi, potenciant i apostant per la cultura i l’art urbà com a mitjà d’integració social. El segell de cada artista en cada racó seleccionat ajudarà a redescobrir espais, reinventar entorns i posar en valor l’art a peu de carrer. Amb aquesta finalitat, es convoca anualment aquest esdeveniment obert a grafiters i artistes urbans.