Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arrenca el Festival Treubanya, el primer Festival Familiar d’Arts Escèniques de Torrefarrera

DISSABTE 29 MAIG 2021

Aquest matí s'ha inaugurat el 1r Festival Treubanya, el Festival Familiar d’Arts Escèniques de Torrefarrera, a la sala social de l'Ajuntament amb la presència de l'alcalde, Jordi Latorre, i la regidora d'Infància i Igualtat, Raquel Serrano.

En l'acte, s'ha donat a conèixer el conte guanyador del Concurs de contes coeductius Treubanya, on han participat els alumnes de 6è de l'Escola La Creu de Torrefarrera. El conte guanyador del concurs ha estat "Jo sóc valent", del grup de 6è B format per l'alumnat: Sergi Chacón, Aina Gilart, Jana Macià i Bruno Ibáñez.

Els 24 contes presentats han estat valorats pel jurat del concurs, format per la presidenta de l’Associació feminista LIKA, Yolanda Bardina; Eloi Ponce, soci i referent de cultura de l'Associació LGTBI Colors de Ponent; Mertxe París, editora a Mosaics i llibretera del Genet Blau, i la regidora d’Infància i Igualtat de l’Ajuntament de Torrefarrera, Raquel Serrano.

Seguidament, ha tingut lloc la xerrada teatralitzada “Prou! Surto del conte”, creada especialment per al Festival Treubanya, a càrrec de Cristina Vila i la Companyia Anatomia del Cactus. Cristina Vila és sociòloga i creadora del projecte "Cambia el cuento" i ha fet una xerrada participativa, adreçada a professorat, famílies i infants majors de 10 anys, sobre desigualtats de gènere, mites de l'amor romàntic i violències sexuals. Vila ha estat acompanyada de la representació in situ dels contes de la Caputxeta vermella i la Bella, de la mà de Clara Olmo i Àngel Pérez, de la Companyia Anatomia del Cactus. L'objectiu era parlar de desigualtats, estereotips de gènere i desemmascarar la violència masclista present en els contes infantils i en la societat.

Aquesta tarda, a les 17.00 hores, serà el torn de l’espectacle de teatre “Camí a l’escola”, de la companyia Campi Qui Pugui, adreçat a majors de 5 anys. “Camí a l’escola” és la història de tres germanes que s’enfronten diàriament a adversitats per arribar a l’escola. Tres nenes que viuen en un país qualsevol, en un lloc llunyà i proper alhora, que no parlen cap idioma concret i els parlen tots a la vegada. Un espectacle visual i sense text que s’inspira en la història real d’infants d’arreu del món. Infants autònoms i capaços, que comparteixen les ganes d’aprendre i canviar el seu món.

I a les 19.00 hores, tancarà les actuacions de dissabte l’espectacle de pallassos i circ “La Bella Tour” de la companyia del mateix nom, per a tots els públics. Quan el circ estava en ple moment i el públic aclamava les habilitats dels acròbates i el coratge dels domadors cada nit, els pallassos eren l’ànima de l’espectacle fent riure tant a infants com adults. Ara ja no queden malabaristes, ni acròbates, ni màgia. Tan sols aquests dos pallassos i la seva herència de circ dins d’una caixa. Cada dia intenten, amb esforç, mantenir la tradició familiar. Algun cop amb èxit, altres amb catastròfic resultat. En qualsevol cas no tiraran la tovallola fins arribar al seu objectiu: la rialla del públic.

Demà diumenge, 30 de maig a les 10.30 i a les 12.00 hores, es podrà gaudir de l’espectacle de teatre musical “KL’AA, la teva cançó”, de la companyia Inspira Teatre, adreçat a infants de 0 a 5 anys i les seves famílies. “KL’AA, la teva cançó” és un viatge musical de l’infant en la descoberta del món. Una experiència visual i sonora a través de la veu i la cançó. Posa de manifest la veu com a fonament de la presència humana, com a vehicle d’identitat. L’espectacle es va construint gràcies als sons. Els sons que emet un nadó per comunicar-se. A partir d’aquí sorgeix la música.

I a les 18.00 hores, clourà la 1a edició del Festival Treubanya l’espectacle d’humor gestual i màgia per a tots els públics “The Postman”, a càrrec de Txema Muñoz. Diuen que “The Postman” és l’únic carter que ha repartit cartes a més de vint països dels cinc continents. Ha entregat paquets a la reina d’Anglaterra, al Papa i a dos presidents de la Casablanca. Reparteix tot el que té persona destinatària. Però s’adona que té un paquet sense adreça ni remitent. No sap per a qui és. Què ha de fer?