Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arranjar els patis de la Llar d’Infants Ralet-Ralet i de l’Escola La Creu, la proposta més votada dels Pressupostos Participatius de Torrefarrera

Per tal d’arribar al pressupost destinat a aquesta partida s’han escollit tres propostes més: enjardinar i instal·lar bancs a la zona d’arbres de la plaça de les Corts Catalanes, condicionar l’espai de les pistes de bàsquet 3x3 i millorar la seguretat del carrer Gran Via.

DIMECRES 25 OCTUBRE 2023

L’arranjament dels patis de la Llar d’Infants Ralet-Ralet i de l’Escola La Creu ha estat la proposta que ha rebut més vots en la 5a edició dels Pressupostos Participatius de Torrefarrera, concretament 146. Mitjançant aquesta iniciativa, engegada per l’Ajuntament de Torrefarrera, els veïns i veïnes del municipi decideixen a què es destinen 60.000 euros –5.000 euros més que en l’edició anterior– del pressupost municipal d’inversions del 2023.

La proposta guanyadora té un cost aproximat de 40.000 euros. Arribat el punt en el qual la incorporació de la segona proposta més votada feia que l'import acumulat superés la dotació establerta, les bases del procés participatiu indiquen que salta a la següent proposta més votada que permeti completar el límit. Per aquest motiu, per completar els 60.000 euros disponibles per aquesta partida, s’han escollit tres propostes més: enjardinar i instal·lar bancs a la zona d’arbres de la plaça de les Corts Catalanes, que ha rebut 42 vots i té un import de 5.500 €; condicionar l’espai de les pistes de bàsquet 3x3, amb 31 vots i una despesa de 6.500 €, i, per últim, millorar la seguretat del carrer Gran Via, amb 20 vots i un cost de 4.500 €.

Els veïns i veïns podien escollir tres propostes de millora d’entre les 27 presentades durant el mes d’abril i validades tècnicament i econòmicament per una comissió tècnica municipal. Entre el 21 i el 30 de setembre, 387 persones majors de 16 anys empadronades al municipi van votar telemàticament. La participació se situa lleugerament superior que en l’edició anterior. En aquest sentit, cal destacar que any rere any ha anat augmentant. En total, es van emetre 1.008 vots vàlids i 7 de nuls.

L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, valora positivament la implicació i participació per part de la ciutadania. "Estem contents de veure com els veïns i veïnes participen activament en el futur de la nostra localitat. Les seves propostes ens permeten conèixer de prop les necessitats i prioritats", ha expressat.

Altres inversions que s’han pogut dur a terme a Torrefarrera gràcies a les edicions anteriors dels Pressupostos Participatius són: ampliar els jocs del parc del passatge del Parc, substituir les dues portes d’entrada al Consultori Mèdic per portes corredisses; posar tendals al pati i canviar el
terra de sorra per un paviment de cautxú de l’Escola La Creu; millorar la il·luminació del parc caní i construir-hi una marquesina de fusta per resguardar-se els dies de pluja o molta calor; col·locar senyals de màxim 30 km/h a tot el nucli urbà; millorar l’accessibilitat en carrers estrets de la localitat; col·locar fonts en sis espais del municipi, i la instal·lació de dos coixins berlinesos a l’avinguda de Lleida.

Els pressupostos participatius permeten acostar el pressupost municipal i, en definitiva, la gestió municipal a la ciutadania. A més, faciliten que la població pugui debatre i decidir sobre el model de poble que vol i les actuacions necessàries al municipi, tot fomentant i potenciant la cultura de la participació ciutadana en la gestió municipal.

Enquesta de satisfacció sobre el funcionament de la consulta. Ajuda'ns a millorar !!!