Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest diumenge reobre el Mercat Municipal de Torrefarrera amb menys parades i extremant les mesures de seguretat

L’aforament es limitarà a mil persones, serà obligatori portar guants i mascareta, i estarà prohibida l’entrada als infants. Només es podran vendre productes d’alimentació, begudes, alimentació animal, productes higiènics i planter

DIJOUS 07 MAIG 2020

El pròxim diumenge, 10 de maigreobre el Mercat Municipal de Torrefarrera amb menys parades, aforament limitat fins a mil persones i extremant les mesures de protecció i seguretat per a clients i paradistes per evitar contagis per la COVID-19. Així, tothom que hi vulgui accedir haurà de portar obligatòriament guants i mascareta, i els infants tindran prohibida l’entrada. Els paradistes només podran vendre productes d’alimentació, begudes, alimentació per a animals, productes higiènics i planter.

L’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, destaca que la reobertura del Mercat Municipal “és un pas més en la recuperació del comerç de proximitat i la producció local tan importants per a la localitat, mentre es recobra la normalitat a poc a poc i amb tota la prudència que la situació requereix”.

Per evitar aglomeracions i garantir que no se supera un terç de l’ocupació de l’espai (mil persones aproximadament), els accessos al mercat estaran regulats per agents de seguretat i municipals que comprovaran que tothom hi accedeixi amb les mesures de protecció.

Els paradistes hauran d’extremar les mesures preventives seguint les recomanacions del Departament de Salut (portant mascareta, guants i fent servir solució hidroalcohòlica) i no es permetrà als clients tocar els productes, excepte que sigui amb guants d’un sol ús quan el paradista pugui facilitar-los. Totes les parades hauran de vigilar i fer complir les normes d’higiene general.

Les parades se situaran a una distància lineal mínima entre elles de dos metres (a banda i banda) i frontal de sis metres. Caldrà fer un control rigorós de les cues per evitar aglomeracions. Els clients hauran de respectar la distància de dos metres i esperar el seu torn formant una cua de manera que només hi hagi una persona a primera línia de la parada.

Es recomana als paradistes la instal·lació d’un plàstic protector per tractar amb el client, al mateix temps que s’evitarà, dins del possible, el cobrament amb diners en efectiu. A més, les parades hauran de disposar de papereres per llençar els guants usats pels clients.