Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ampliar els jocs del parc del passatge del Parc, proposta més votada dels Pressupostos Participatius de Torrefarrera

Els ciutadans podien votar entre les 23 propostes aportades pels veïns i veïnes de la localitat validades per la comissió tècnica municipal La 4a edició bat rècord de votants tot i celebrar-se en un període de restriccions per la Covid

DIMARTS 08 FEBRER 2022

Veure vídeo dels resultats de la 4a edició dels Pressupostos Participatius de Torrefarrera.

Avui s’han donat a conèixer els resultats de la 4a edició dels Pressupostos Participatius de Torrefarrera, endegada per l’Ajuntament de Torrefarrera per decidir a què es destinaran 55.000 euros del pressupost municipal d'inversions de l'any 2021. Després de fer el recompte de vots, ha resultat guanyadora la proposta d’ampliar els jocs del parc situat al passatge del Parc, col·locant tobogans de tub, una tirolina, estructures d’equilibris, un gronxador, un llit elàstic i bancs.

La proposta guanyadora té un cost aproximat de 55.000 euros i ha rebut 112 vots dels 974 vots vàlids emesos. Del 15 al 23 de gener, un total de 376 persones majors de 16 anys empadronades al municipi han votat telemàticament o presencialment. Podien triar un màxim de tres propostes de millora per al municipi d’entre les 23 presentades per la ciutadania durant el mes d’octubre i validades tècnicament i econòmicament per una comissió tècnica municipal.

L'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, en nom de l’equip de Govern municipal celebra el rècord de persones votants, i agraeix a tots els veïns i veïnes que han participat en aquest procés, sigui fent propostes o votant, ja que “creiem que escoltar la població i tenir en compte les seves propostes ajuda a governar i a saber quines són les seves prioritats”, destaca Latorre.

Per a la regidoria d’Infància de l’Ajuntament, Raquel Serrano, l’elecció de l’ampliació del parc del passatge del Parc és “una excel·lent oportunitat per millorar un dels espais de lleure de la canalla, per fer-lo més atractiu per a ells”. Cal recordar que gràcies als vots de la ciutadania en anteriors edicions dels Pressupostos Participatius s’han realitzat millores a l’Escola La Creu, com posar tendals al pati i canviar el terra de sorra per un paviment de cautxú. Aquest procés participatiu demostra, un any més, la importància que tenen les famílies i els infants per al municipi.

Altres inversions que s’han pogut dur a terme a Torrefarrera gràcies a les edicions anteriors dels Pressupostos Participatius són: substituir les dues portes d’entrada al Consultori Mèdic per portes corredisses; millorar la il·luminació del pipicà i construir-hi una marquesina de fusta per resguardar-se els dies de pluja o molta calor; col·locar senyals de màxim 30 km/h a tot el nucli urbà; millorar l’accessibilitat en carrers estrets de la localitat; col·locar fonts en sis espais del municipi, i la instal·lació de dos coixins berlinesos a l’avinguda de Lleida.

Els pressupostos participatius permeten acostar el pressupost municipal i, en definitiva, la gestió municipal a la ciutadania. A més, faciliten que la població pugui debatre i decidir sobre el model de poble que vol i les actuacions necessàries al municipi, tot fomentant i potenciant la cultura de la participació ciutadana en la gestió municipal.