Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

AFECTACIONS A TORREFARRERA DEL CONFINAMENT DECRETAT PEL GOVERN

DILLUNS 13 JULIOL 2020

Benvolgut/da veí/ïna,

Degut a la situació epidemiològica dels municipis de Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, La Granja d’Escarp, Massalcoreig, Seròs, Soses i Torres de Segre, i de les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat, Protecció Civil ha adoptat mesures de contenció de l’activitat, laboral i social, per frenar la transmissió del virus i protegir la salut de la població d’aquests municipis i la resta de la comarca.

Així, el PROCICAT ha proposat que a partir d’aquesta mitjanit siguin d’aplicació les mesures següents:

Restricció de l’entrada i sortida als municipis de

-       Lleida ciutat

-       Alcarràs

-       Aitona

-       La Granja d’Escarp

-       Massalcoreig

-       Seròs

-       Soses

-       Torres de Segre

-       i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.

-      (Això implica que els veins de Torrefarrera tenim limitat l’accés a aquests municipis, amb les excepcions previstes).

Excepcions:

 

-      desplaçaments per motius laborals en serveis essencials. A aquests efectes es consideren serveis essencials els següents: seguretat i emergències, salut, serveis penitenciaris, serveis socials i residencials, les activitats de representació dels treballadors i dels empresaris, serveis funeraris, serveis judicials, notaries per a tràmits urgents amb cita prèvia, electricitat, aigua potable, aigües residuals, serveis de depuració d’aigües, combustibles, gas, telecomunicacions, mitjans de comunicació, residus urbans i industrials, bancs i finances, assegurances, residus sanitaris, subministraments sanitaris i de farmàcia, distribució alimentària humana i per a granges i centres d’animals, animals vius (transport i veterinaris), escorxadors, i els allotjaments turístics o altres similars que s’hagin definit com a servei essencial per a l’aïllament d’afectats i contactes per la COVID-19.

-      La mesura afecta també el transport públic en totes les seves modalitats.

-     durant tot el dia de demà dilluns: entrades i sortides de la comarca del Segrià de persones treballadores de serveis no essencials per la recollida d’aquells elements imprescindibles per al desenvolupament del teletreball.

 

A l’interior dels municipis: mobilitat fora del domicili només per motius laborals, sanitaris, assistència o cura de persones que ho requereixin, desplaçament a entitats financeres, compra aliment, begudes o altres matèries primeres, altres compres amb cita prèvia, activitats de lleure o esport a l’aire lliure amb grups de convivència habitual, horts d’autoconsum i gestions no ajornables o altres situacions de causa de força major o necessitat.

 

Es prohibeix:

-        Les trobades o reunions de més de 10 persones tant en l'àmbit privat com en l'àmbit públic, excepte les activitats laborals o el transport públic


-      L’activitat d’hostaleria i restauració l’establiment amb cita prèvia excepte entrega a domicili o recollida a


-        Les activitats culturals, d’espectacles públics, recreatives , esportives i d’oci nocturn

Es permet:

-       Desplaçaments personals permesos:

a) Per a l’assistència al lloc de treball per efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial, quan no es pugui dur a terme en la modalitat de teletreball.

b) Per assistir als centres, serveis i establiments sanitaris.

c) Per assistir i tenir cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables.

d) Per desplaçar-se a entitats financeres i d’assegurances i d’altres serveis.

e) Per accedir als establiments comercials minoristes d’alimentació, begudes i matèries primeres.

f) Per accedir a altres establiments comercials minoristes, amb cita o avís previs, els quals han de complir les mesures de protecció i de seguretat establertes per les autoritats competents.

f) Per fer trobades i activitats del lleure i esportives amb persones del grup de convivència habitual a què es fa referència en el paràgraf següent.

h) Per realitzar actuacions requerides o urgents davant dels òrgans públics, judicials o notarials.

i) Per dur a terme mudances domèstiques o professionals.

j) Per atendre els horts familiars d’autoconsum.

k) Per causa de força major o situació de necessitat.

 

-  Activitats de casals i colònies d’estiu si els menors d’edat i els monitors o professionals són del Segrià.

 

-  Prèvia autorització del Comitè Tècnic del PROCICAT, apertura d’equipaments culturals, socials o educatius, per atendre a les persones vulnerables a l’onada de calor amb hora concertada i registre de dades de contacte.

 

Per a la resta del Segrià es manté el confinament perimetral en la forma que defineix la Resolució INT/1607/2020, de 4 de juliol, així com les mesures de salut pública previstes a la Resolució SLT/1608/2020, de 4 de juliol.

 

A nivell del municipi de Torrefarrera, de moment no hi ha afectació als serveis públics oberts.

Demanem que es respecti la distància social, extremar la higiene i que tothom porti mascareta.

Preguem als pares i mares dels menors que els instrueixin i obliguin a respecter aquesta norma.

Gràcies per la col·laboració.