Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acord entre l’Ajuntament de Torrefarrera i Adamo per portar la fibra òptica al Parc Empresarial

Hi ha més de 60 empreses interessades, de les quals 20 ja han acceptat el contracte

DIMARTS 04 FEBRER 2014

Avui dilluns, 3 de febrer, s’ha presentat l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Torrefarrera i l’empresa proveïdora de telecomunicacions Adamo, a través del qual l’empresa farà arribar la connexió a Internet per fibra òptica al Parc Empresarial Torrefarrera, a demanda de les empreses situades a la localitat interessades en una connexió a Internet de banda ampla de qualitat i a uns preus competitius. La presentació, que ha tingut lloc al Cei Torrefarrera, ha comptat amb la participació de l’alcalde de la localitat, Jordi Latorre; el conseller delegat d’Adamo a Lleida, Xavier Viladegut; i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Torrefarrera, Enric Casanovas

El servei de fibra òptica que ofereix Adamo permetrà a les empreses del Parc Empresarial disposar d’Internet, telefonia, video-vigilància i televisió, entre altres prestacions, més de 10 vegades més ràpid i estable que l’actual. 

Segons ha explicat Jordi Latorre, “tenim moltes empreses que exporten i moltes que tenen la gestió de la informació com a element fonamental del seu negoci. Amb aquest conveni volem donar resposta a les empreses que demanen fiabilitat i més capacitat a la connexió”. 

Latorre ha destacat que “es tracta d’una iniciativa pionera a les Terres de Lleida, ja que totes les empreses del Parc Empresarial podran tenir la fibra òptica al peu de les seves empreses, la qual cosa és una gran avantatge”. I ha animat als empresaris a estudiar-ho amb interès “perquè és una oferta que millora molt el servei actual i, a més, permetem que el Parc Empresarial guanyi en serveis”

Latorre ha afegit que “des de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament treballen per fomentar el creixement sostenibles de les empreses de la localitat aportant serveis de valor afegit com és el cas de la fibra òptica”

En aquest cas, la inversió correrà a càrrec d’Adamo que es compromet a realitzar la instal·lació de la fibra òptica a peu d’empresa, mentre que l’Ajuntament de la localitat cedeix diverses insfraestructures municipals per a poder portar a terme la instal·lació. 

Per fer realitat aquest acord, Adamo necessita un número mínim de contractes perquè la inversió per part de l’empresa sigui viable. En aquest sentit, Xavier Viladegut, ha explicat que “des de que vam començar els contactes amb les empreses del Parc Empresarial fa quinze dies, ja són 20 les empreses que han acceptat l’oferta de fibra òptica, més del 50 per cent de la demanda que necessitem per tirar endavant amb la instal·lació, la qual cosa ens fa ser molt optimistes”

Viladegut ha afegit que “aquest acord és una oportunitat per a les empreses del Parc Empresarial d’accedir a un servei de fibra òptica igual que el que tenen al centre de Barcelona o Madrid, amb les mateixes prestacions i preus”

Previ a l’acord amb Adamo, l’Ajuntament s’ha reunit amb l’Associació d’Empresaris de Torrefarrera i ha dut a terme una enquesta entre les més de cent empreses del Parc Empresarial per avaluar la seva satisfacció amb la connexió a Internet. De les respotes s’extreu la demanda dels empresaris d’un servei de banda ampla fiable, ràpid, amb més capacitat i estabilitat. 

Adamo, proveïdor de telecomunicacions d’origen suec, és el primer a entregar a Lleida fibra òptica real fins la llar. A més, Adamo Business Services també ofereix serveis de fibra òptica per a empreses i, a Lleida, ja ofereix els seus serveis als polígons dels Frares i PCiTAL. Fundada el 2004 com a proveïdora d’Internet ultra ràpid a Suècia, el 2010 va iniciar la seva activitat al nostre país com a Adamo Telecom Iberia S.A.

(VEURE NOTÍCIES RELACIONADES)