Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acord de col•laboració entre l'Ajuntament i l’Escola d’Art Ondara que permetrà els alumnes del nou cicle d’Art Urbà participar en el Torrefarrera Street Art Festival

Realitzaran tasques d’acompanyament i ajuda als artistes muralistes del TSAF i un alumne o grup d’alumnes tindran l’oportunitat de pintar un mural en la pròxima edició del festival

DIMECRES 07 SETEMBRE 2022

L’Ajuntament de Torrefarrera i l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega han tancat avui dimecres, 7 de setembre, un acord de col·laboració gràcies al qual els alumnes del nou cicle formatiu d’Art Urbà, estrenat aquest curs, podran participar en el Torrefarrera Street Art Festival (TSAF), fent tasques d’acompanyament i ajuda als artistes muralistes programats per l’organització del TSAF. 

A més, un alumne o grup d’alumnes reduït tindran l’oportunitat de pintar un mural en la pròxima edició del certamen, sota la supervisió d’un professor de l’Escola d’Art Ondara. El criteri de selecció s'establirà entre l'organització del TSAF i l'equip docent de l'Escola d'Art Ondara. Aquesta col·laboració serà remunerada amb béns materials (recursos materials per a l'escola), per un import similar al que es destina a cada artista participant en el festival. 

L'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, ha explicat que "estem molt contents d'aquesta col·laboració amb l'Escola Ondara i ens alegra veure que el jovent té interès a estudiar i continuar millorant i professionalitzant aquest sector de l'art urbà pel qual des de Torrefarrera portem apostant des de fa sis anys""Creiem que hi ha moltes sinergies i possibilitats de col·laborar i fer d'aquesta disciplina una professió digna per viure", ha afegit Latorre

Per la seva banda, el coordinador del cicle formatiu d'Art Urbà de l'Escola d'Art Ondara, Jeroni Martínez, ha expressat la seva satisfacció per aquest acord i ha afegit que "esperem que entre tots puguem contribuir a fer que el muralisme ponentí continuï aquest moment tan dolç i tan bonic i creixi, si pot ser, encara més". Des del punt de vista d'aprenentatge, el coordinador del cicle formatiu ha explicat que "el fet de poder estar ben a prop d'un artista contrastat, com són els muralistes del TSAF, suposa per als alumnes un exemple i un aprenentatge directe brutal, i pensem que això serà un gran estímul per a ells"

Així mateix, tal com ha detallat Elisabeth Vicens, responsable d'organització del TSAF, en el marc d'aquesta col·laboració, la nova Biblioteca de Torrefarrera acollirà una exposició d’obra artística d’alumnes de l’Escola d’Art Ondara dels cicles formatius de Ceràmica Artística, Escultura Aplicada a l’Espectacle i de Gràfica Publicitària. La idea és que l’obra exposada estigui relacionada amb l'Art Urbà i es podrà visitar durant el mes de setembre de 2023, coincidint amb la celebració del TSAF. 

Per donar a conèixer el TSAF a l’alumnat de l’Escola d’Art Ondara, es realitzarà una ruta guiada per les obres generades en el marc de totes les edicions del festival.

 

Entrega del Premi del jurat de la 6a edició del Torrefarrera Street Art Festival 

Demà dijous, 8 de setembre a partir de les 20.30 h, en el marc de la Festa Major de Torrefarrera, s'entregarà, a la Sala Social de l'Ajuntament, el Premi del jurat del 6è Torrefarrera Street Art Festival, dotat amb 1.000 euros.  

El certamen s'està duent a terme a la localitat des del passat 1 de setembre amb un total de set artistes urbans participants: Aral (Les Cases d'Alcanar), B:K (La Seu d'Urgell), Marina Vallo (Sant Celoni), Pango i CO (Arbeca), Thomàs (Barcelona), Alisa Host (Suïssa) i Alessiainart (Xile).