Esteu aquí: Inici ca Serveis Joventut

Cal Jove

La política de joventut del municipi es concreta a través del Pla Local de Joventut 2012 – 2015, redactat des de l’Ajuntament l’any 2012 amb la participació de grups de joves de diferents edats (dels 14 als 17 anys, dels 18 als 23 anys i majors de 24 anys).

Actualment, el jovent de Torrefarrera compta amb unes instal·lacions esportives dinàmiques i amb un ampli ventall d’ofertes per a totes les edats i gustos. A més a més, disposem de la pista de l’Institut Joan Solà en hores no lectives, d’un camp de Fútbol -7 a la Rambla Sant Jordi, una pista de pàdel (i una nova pendent de creació), un rocòdrom al poliesportiu, un gimnàs a les instal·lacions del pavelló i dos camps de Fútbol.

En la vessant festiva, Torrefarrera compta amb l’Associació Cultural Re-Sona  https://ca-es.facebook.com/festivalresona , encarregada d’organitzar el festival Re-Sona (concerts en directe) que té lloc a la primavera i ja té 4 anys d’antiguitat. El jovent també té molt a dir en totes les festes que s’organitzen a nivell de poble com ara el Carnestoltes, la Castanyada o la Festa Major.   Aquesta darrera festa integra el jovent i la gent gran, unint les penyes  i l’envelat al complex esportiu i aconseguint una festa plural i multitudinària.

Tal i com consta al vigent Pla Local de Joventut, s’ha obert recentment un espai juvenil al municipi sota el nom de “Cal Jove” : https://www.facebook.com/espaijovetorrefarrera. Les instal·lacions consten de tres zones: una dedicada a l’estudi, dotada de quatre ordinadors amb connexió a internet gratuïta, una dedicada al oci, amb  una play station, sofàs i espai lector (amb una petita biblioteca), i un despatx per fer reunions.  Tot l’espai compta amb connexió a internet gratuïta i està gestionat per l’Ajuntament del municipi. Així, sempre hi ha com a responsables la tècnica de joventut i/o la dinamitzadora juvenil.

En aquest espai, dedicat als joves de 12 a 34 anys, s’ofereixen diferents serveis:

- Assessorament acadèmic i laboral: estudi assistit, orientació acadèmica sobre batxillerats, cicles formatius i carreres universitàries, ajuda amb l’elaboració del currículum vitae i la carta de presentació, inscripció a la borsa de treball de l’Ajuntament, etc.

- Tallers i xerrades:  “xerrada emocional”, “xerrada feina”, “taller de maquillatge”, relacionats amb temes d’importància en la franja de la joventut.

- Activitats variades: elaboració d’una revista col·lectiva del jovent , “reunió editors” i “cartell grup editor”, participació en una tertúlia a ràdio Emun FM, “cartell tertulia emun” i “tertulia emun” etc.

- Formació i cursos: curs de pre – monitor/a i monitor/a de lleure, cursos d’anglès, “curs premonitor” i “curs monitor”, de modelisme, etc.

- Sortides: a demanda dels joves s’organitzen sortides als llocs proposats. L’última organitzada va ser a esquiar.Fotos: “esquiada”, “esquiada 2” i “esquiada 3”.

- Espai d’oci, deures i biblioteca: “espai lector”, “play station”, “fent deures” i “aniversari”, “fifa”, “fifa 1”, “fifa 2”, a més de totes les activitats esmentades anteriorment, molts joves venen diàriament a fer els deures o a estudiar a l’espai, altres venen a jugar a la play station i a connectar-se a internet, alguns també aprofiten per llegir o agafar llibres prestats per llegir-los a casa. L’oferta és variada i flexible sempre en funció del que demanen els nostres protagonistes, els joves.

Cal Jove compta amb un Projecte Educatiu de Centre, tot i ser en un context no formal, el qual és de caràcter públic i  recull els objectius i funcions de l’espai.
Carrer Major 35, 25123 Torrefarrera (Lleida)
Tel. 973 750 001 | Fax 973 750 441 | ajuntament@torrefarrera.cat
Conforme amb:
XHTML 1.0 | CSS 3.0
W3C WAI-AA


Projecte desenvolupat per SEMIC Internet